Vi bruger:
0.5 liter kærnemælk
dørslag
salt
Kærnemælken kommer ind i en målebæger.
Når der arbejdes med børn, synes de, at det er meget spændende, at hælde noget op i en målebæger. De er meget optaget af, at være så præcis som muligt.
Kærnemælken varmes op til 50 grader.
Sådan ser den varme kærnemælk ud nu.
Vi venter til den er afkølet, inden vi fortsætter.
Dette er så andet forsøg. Første gang hældte jeg det bare i et dørslag med resultatet, at den faste masse blandede sig med væsken igen og alt røg igennem dørslaget- ØV!
Så denne gang med et viskestykke som dørslag.
Her kan vi se det igen. det bliver til en masse. heldigvis er jej klogere denne gang.
Så nu igang med at ælte så meget væske ud som muligt.
Det tog godt nok lidt tid. Det skulle åbnes igen hele tiden , fordi den mere og mere lignende smørreost fordelte sig over hele viskestykket og skulle samles igen.
Her kan i se, at osten er alle mulige steder.
Men den ser da flot ud nu.
Der er ikke ret meget tilbage af den halve liter kernemælk.
Der kom så salt og persille i- FÆRDIG!
Det har været en god idé, at afprøve det selv først. Skulle jeg vælge at gennemføre aktiviteten med børn, ville det ske udendørs, fordi det er forbundet med lidt "svineri".
Men det er nok meget spænende for børn at se, hvor merget kærnemælk der skal til, for at få smørreost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar