lørdag den 1. marts 2014

Fliluftsliv





Vi vil bygge tipi.
Målet er, at udvikle fantasi, kreativitet og færdigheder i at bygge, skabe og konstruere- herunder at gøre erfaring med årsag og virkning. (Edlev 2008. 174)

" Samværet omkring et fælles tredje kan flytte den deltagers fokus fra selvoptagethed, konfrontation og selvpromovering over til samarbejde, fælleskab og ansvarlighed. Dette kan have stor betydning for udvikling af relationer, selvtillid og identitet og kan åbne pædagogiske muligheder for at tilgodese en række personlige og sociale kompetencer." (Edlev 2008: 193)
Tipi-bygningen tjener som "fælles tredje", de har et fælles mål og oplever at de er sammen om noget meningsfuldt. Enhver bidrager med sine evner til et fælles resultat. Dette kræver samarbejde og kommunikation og hensyntagen til andre. Udover det erfarer de, at det nogen gange kræver organisering, struktur, tålmodighed og tid til at fremstille noget så flot.
At bygge et tipi på egen legeplads, giver børnene mulighed for at lege i et andet miljø og med andre muligheder end indendørs.
" Her kan man udfolde sig med træ og værktøj i større målestok end indendørs, og i mindre grupper kan børnene realisere drømmen om et eget hus; et fristed,hvor man sammen kan snakke om hemmelige ting." (Ringsted 2008: 274)




At lave et langvarig projekt, med forskellige lokalitet, fremmer også evnen til narrativ fortælling.
Fx når barnet bliver spurgt af forældre, hvordan har i dog lavet sådean et flot tipi?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar