torsdag den 28. marts 2013

Mejser

Mejserne er i fuld gang her i marts måned. Det har været en lang vinter og de er på jagt efter næring.Mejser lever i de nordlige bredegrader, hvor de findes i skove eller i boligområder med træer. De har et kort, kegledannet næb. Mejserne kløer er skarpe, kraftige og ret lang. De har forholdsvis stor hoved og vingerne er temmelig korte. Mejsernes stemme kan høres hele året rundt, de trodser vinterens strenge kulde. Mejserne er meget aktive fugle, de er i bevægelse hele tiden. De flyver fra træ til træ, fra busk til busk og klatrer frem og tilbage hele tiden- hele tiden i gang med at finde næring. Deres føde består af insekter, bær og frø; nogle arter tager også kød.Redens byggested er afhængig af arten, men findes i de fleste tilfælde i træer. Mejsen lægger et stort antal æg 2-3 gange per sæson. Hannen og hunnen ruger.

Blåmejse

Blåmejsen er ca. 12 cm lang. Den kendes især på, at vinger og hale lyser i en blå tone. Ryggen er grøn og undersiden er gul med et sort-blåt båndt på brysten. Kinderne er hvide med to sorte striber.  Hunnen som regel er mere mat i farverne end hannen.
Blåmejsen lægger til 16 æg og ungerne fodres med insekter.



Musvit 

Musvitten er vores største mejse, den kan opnå en størrelse på 16 cm. Ryggen er olivgrøn og undersiden er gul. Kælen og hovedets top er sort og siderne er hvide.Omkring dens hals er der en sort stribe, som løber langs undersiden. Musvittens vinger har en blågrå farve med en hvid stribe.
Musvitten yngler to gange om året  og de lægger 8-12 æg per kuld. Det er kun hunnen der ruger.
Musvittens næring består overvejende af insekter og frø, men den elsker også kød og fedt.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar