torsdag den 14. november 2013




Den grønne vandagame

 


Den grønne vandagame, i dette tilfælde en hun på syv år, kan blive op til 100 cm lang, men de fleste opnår kun en længde af  65-75 cm. Agamen har en kraftig grøn farve, med lysere striber på tværs af kroppen.
Undersiden af halsen og maven er lysegrøn til hvid. Under munden har vandagamer store skæl som er lysere end resten af kroppen. Dyrets lange hale har mørke striber. Denne forskellige farvning ligner lys og skygge i naturen og tjener til at kamuflere i naturen.
langs med hovedet, ryggen og halen har vandagamen en  kam med lange bløde pigge, hvilken er særlig udpræget hos hannen. Vandagam hunnen vejer ca. 350 g, hannen 350. Ud over øjnene på siden af hovedet, har den et øje midt på hovedet, som kaldes parietaløje. Øjet kan skelner mellem lys og mørke, hvilket giver dyret mulighed for at se fjender  der kommer oppe- eller bagfra.
Vandagamer er territoriale dyr, hvilket betyder, at de ikke tillader andre hanner i deres terretorrier. Vores eksemplar er et enedyr, hvilkes kan forsvares, fordi vandagamer ikke er sociale dyr. ( Werning, Heiko 2004: 30)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar